jsem já... ale protože pečení přináší takovou útulnou atmosféru a tak nějak pohladí a taky , protože dětem to vždycky udělá radost... jo a taky proto, že jsem chronický sladkožrout, tak peču ráda... Ale jen to co není časově náročné a zkrátka žadná dlouhá piplačka... tak recepty typu vše do mísy, promíchat a péct, to je moje...
Dneska jsem se pustila do bábovky, kterou peču hodně často...
A taky často improvizuju, podle toho co doma najdu... dneska jsem nenašla polohrubou mouku, tak jsem pekla napůl z hladké a z pohankové a je to taky super... už roky jsem biospotřebitel, byly doby, co taky biomaniak, teď už to tak nepřeháním, ale pořád, kdybych měla posledních pět korun , tak si za ně koupím bio citrón...
Takže všechno peču jen ze špaldové mouky, sem tam přidávám pohankovou... sladím třtinovým cukrem nebo agáve sirupem nebo rýžovým sirupem a cukr moučku si vyrábím tak, že v takovém tom pidi mixéru na kávu pomelu třtinový krystal... i do těsta používám ten mletý, protože třtinový cukr se hůře rozpouští a někdy i po upečení křupe mezi zuby...
Tou třtinovou moučkou cukruji všechno, palačinky, nudle s mákem, koláč, bábovku... vlastně normální rafinovaný cukr už spoustu let nepoužívám vůbec...
recept na špaldovou bábovku...
2 x hrnek mouka nejlépe polohrubá bílá špalda / bioprodejny, hladká v DM /
1x hrnek pomletý třtinový cukr... většinou dávám méně, dá se docukrovat podle chuti po upečení
1x hrnek mléko
2 x vejce
půl hrnku olej / nearomatický /
prášek do pečiva bez fosfátů / DM nebo bioprodejny /
vanilk cukr bio / DM /
kůra z bio citrónu nebo sušená celý sáček prodejny DM
špetka soli
někdy udělám část kakaovou nebo poliju čokoládou..... Zatím chutnala všem, jen teta Alenka z ní moc odvázaná nebyla... je zvyklá na klasickou bábovku, moc ji to nejelo...
kdy už to bude....
|
a je fuč...
|
hezkou neděli,
i.
Vypada dobre, zkusim. Diky za recept a hezke pondeli, Iveta
OdpovědětVymazatKdyž chutná...je radost pohledět!
OdpovědětVymazatIt looks so good! I love any cake like that. :)
OdpovědětVymazat