úterý 27. října 2015

Podzimní.....

hlásím , že ještě žiju... jen jsem teď flákala blogování... 
 
 Říkám si, co jsem to za designéra... na Designblok jsem opět nejela, oděv a la tepláky se stal mým každodenním a na podzimní dekorace mě vůbec neužije... dýně a romantická podzimní zátiší nemám ráda, ale podzim miluju a náramně si ho užívám...
 Udělala jsem hromadu práce na zahradě i doma... chytil mě rapl a dělám generálku, totální čistku ve skříních, ve špajzu a všude...
 
Konečně jsem si odškrtala spoustu kdečeho ze seznamu na říjen a už sepisuju další na listopad. Seznamy to je moje, musím si všechno seřadit a sepsat, jinak mám v životě zmatek...
 
A ještě k těm dekoracím na podzim... stačí mi pár poházeného listí u nás doma, které Annika vždy umyje, ať může zdobit i jídelní stůl a taky naskládané dřevo u krbu, nalámané klestí na podpal, svíčka... mlhavá rána, vlněný svetr, šustění listí pod nohama, pára od pusy po ránu nebo večer... to je podzim, tajemný, melancholický, zamyšlený... krásný....
 
hezký večer,
 
 
i.
 
 
 
 
 






























































15 komentářů:

  1. Nádherné fotečky, opět se potvrzuje, že v jednoduchosti je krása!!!
    Mějte příjemné podzimní dny. Jarka

    OdpovědětVymazat
  2. Bodejť! Dyť - "vo co de":-).
    PS: Čupr galoše!

    OdpovědětVymazat
  3. Krása! Taky nesnáším dýně a podzimní oranžové a jiné dekorace. Ale taky nemám ráda seznamy. Vadí mi ty povinnosti vidět před sebou, pak mi připadá, že si neodškrtávám úkoly, ale život. Potřebovala bych k nim získat kladnější vztah, protože toho hodně zapomínám.

    OdpovědětVymazat
  4. Moc pěkné fotky a ty sluneční paprsky závidím...Tady leje a leje. Na půlce zryté zahrady se v hlíně vybrané od kamenů tvoří rybník. A já to pozoruji, i tenhle podzim tady má svou melancholii.A ani já nemám dekorace v barvách dýně, jen svíčky pálím už asi měsíc.

    OdpovědětVymazat
  5. Ty vieš žiť!
    Ľúbim to tam....

    OdpovědětVymazat
  6. Milá Inko,
    zdá se, že tráva se po tom horkém létě přece jenom "zpamatovala", baví mě ty gumovky u proutěného křesla a kuchyňská stolička. To sezení u domu, na lavičce spoustu polštářů , Tvá rozpitá káva, hned bych si k Tobě přisedla. Ale je to dalekooooo od našich jihočeských rybníků.
    Pořádek v domě někdy souvicí s tím, že si člověk dělá i pořádek sám v sobě a pořádek ve vztazích a to je vždy dobré Iz 41:13.
    U nás v jižních Čechách začaly výlovy rybníků, kapři z Rožumberka už jsou na sádkách, na řadu přijdou další , Dvořiště, Bošilecký, Spolský velký, dnes Horusický velký.
    Ať se Ti daří, Inko. Krásné podzimní dny.
    Vlaďka

    OdpovědětVymazat
  7. Presne, ako píše Vlaďka predo mnou, tak tvoje fotky lákajú k tebe na návštevu :-) Tvoje, či Annikine jesenné dekorácie sú náhodou krásne. Nezvyknem raňajkovať, ale okrem mojej obligátnej kávy by som si dala aj tie vajíčka, ktoré sú na tak pekne vyzdobenom stole. Pozdravujem!

    OdpovědětVymazat
  8. Inko, u Vás je tak krásně!!! Taky se těším na takové chladné dny " na šálu".
    Pa a obejmuti T

    OdpovědětVymazat
  9. Taky mám seznamy, při odškrtávání splněného mám pocit, že jsem přece jen něco udělala, i když to někdy ani není vidět... navíc čas strávený s dětmi se moc naplánovat nedá, přichází stále s novými překvapeními, ještě že tak... a to listí a malá jablíčka, to jsou ty nejkrásnější dekorace podzimu :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Inko, máš to tam moc pěkné. Terasa s pergolou se mi moc líbí a ten krásný výhled. Taky zjišťuju, že když si píšu seznamy, tak nemám v životě takový "bordel" :-D Ale na druhou stranu, když se mi nepodaří vše splnit a odškrtat, tak z toho mám zase depky. Budu muset najít nějakou rovnováhu :-)
    Přeju krásné podzimní dny
    Š.

    OdpovědětVymazat
  11. Stůl s listy je úžasný... Užívej si podzimu a nestresuj se neodškrtnutými položkami v seznamu...

    OdpovědětVymazat
  12. To není fér! :D Já když pracuju na zahradě, tak vypadám jak bezdomovec v posledním tažení (vizáží i vysílením). A ty máš styl i při tom hrabání listí, hezky oděná, perfektní vlasy, všechno ti ladí.... (......I když ta troška vašeho listí je obrovské nic proti naší "botanické" zahradě, to bys možná taky vypadala jako čarodejnice v nejlepších letech.) :D

    OdpovědětVymazat
  13. Také mám ráda seznamy, ale poslední dobou je nosím jen v hlavě a stresuju se, že nemám hotovo a že jsem na něco zapomněla.
    U nás na zahradě, kde je plno vrostlých stromů i za plotem ... už je takového listí, že není kam dávat a už mě ani tato činnost nebaví. A stále padá další.
    Ale když hrabu, v duchu děkuji za ten příjemný stín, který v tom vedru poskytovaly ...
    Také koukám, jak Ti to sekne. Můj zahradní outfit? tam je vidět vše ...i kterou barvou jsem kdy natírala:o)
    pa, objímám. M.

    OdpovědětVymazat
  14. Inko, taky bych potřebovala, aby mě chytil "rapl" Skříně a různé skrýše po tom volají..........
    Krásný barevný podzim.
    Věrka

    OdpovědětVymazat