pondělí 2. března 2015

Vipp...

...moje láska... Dánská značka s tradicí... povýšili, odpadkový koš a štětku do záchodu  na umělecké dílo...
Kombinace retro s moderním minimalismem, geniální práce industriálních designérů v čele s  Mortenem Bo Jensenem.
Každá prodejna zážitek. Většinou z venčí stará cihlová budova, na výloze pouze černý nápis vipp a  vystavené odpadkové koše jako high fashion kousky.
Design interiéru úžasný a i ten kdo nikdy neřešil design, má chuť nechat půl výplaty za odpadkový koš...
Od odpadků jsou dnes už o kus dál, dělají nááádherný kuchyňský nábytek, doplňky do kuchyní, koupelen, organic ručníky... vše v jedné linii a stylu, který je tak jedinečný...
Stojí za to kouknout na stránky vipp.dk a také na fotky na jejich blogu nebo fotky v jejich  eshopu...

Rodinná firma, kterou dnes vede Jette Egelund, dcera zakladatele a tvůrce nesmrtelného designu pedálového odpadkového koše Holgera Nielsena... Právě ten prohlásil tu svatou pravdu " good design never goes out of fashion "

Myslím, že za vše hovoří to, že v roce 2009 byl Vipp odpadkový koš přijat jako stálý exponát v Muzeu moderního umění v New Yorku ( MoMA)
Teď dělám na těch koupelnách a hodně jsem to postavila na doplňcích od Vipp, hlavně na jejich black řadě, která působí úžasně avantgardně... Všechno jsem to udělala, kromě výkresů a 3D pohledů, s tím se ještě trápím a po x té předělávám...
A nakonec jsem se zasekla u Vipp, když jsem dělala rozpočtovou tabulku...hledám prodejce Vipp u nás kvůli cenám v kč a nikdo! Prodejce není... což mě překvapilo, protože designéři Vipp milují a také u našich českých blogerů jsem ho viděla v inspiracích z pinterestu nebo časopisech, no... ale není...

hezký den,

i.




od vipp tady moc není, je to jen konceptboard...








28 komentářů:

  1. Ina,este v predchadzajucom prispevku som ti dnes dopisala siahodlhy koment, nieco podobne co tu pises,ze mas referencne vyrobky a potom k tomu donavrhujes...tieto Vipp referencne predmety su velmi,velmi pekne,ze by som sa stala predajcom:)? P.S:ked som koment dopisovala netusila som,ze pises tento prispevok:)Zdravim!

    OdpovědětVymazat
  2. hned se na to podívám, na ten předešlý koment... taky mi to vrtá hlavou, myslím ten prodejce, tolik let je obdivuji... Úplně mám chuť napsat do Dánska motivační dopis, taková práce by mě strašně bavila, prosadit jejich filozofii, jejich umění a krásu u nás v Česku...Je to drahá sranda, ale když si uvědomím, za jaké kraviny lidi u nás vyhazují peníze, to ať raději investují do něčeho krásného....
    Jejda máne měla jsem tam strašnou chybu / českých blogech / už jsem to opravila... omlouvám se Lucii, určitě ji to urvalo uši... hezký den I.

    OdpovědětVymazat
  3. tak už jsem to četla, Alenko ty musíš fotit!!! Máš tolik co nabídnout... Podívám se na toho architekta.... Podbrezovou stavěli Vítkovice, J. Světlík a Soták / myslím , že se tak jmenuje / jsou kámoši... Já se chystam prolézt nějaké provozy ve Vítkovicích, jsou tam neskutečné poklady, jako staré industriální lampy, staré stoly na dílnách, staré plechové skříňky, regály atd atd .....Je mi líto, že jsem nemohla zasáhnout do stavby našeho domu, ty surové industriální zdi, trámy, ocelové prvky atd mi tady chybí...

    OdpovědětVymazat
  4. http://www.fler.cz/industrial-antik toto je adresa predajcu industrialneho nabytku,ktory je vyrabany z kusov prave z nejakych prevadzok...Tam bez,do tych Vitkovic,to je najlepsi sposob ako ziskat poklady,ja uz viem na ake srotovisko pojdem:) V tvojom domceku je velmi kludne a proste to spojenie obycajnej drevenej dlazky a bielej,a masivu...je to severska prostota a ty inspirovana nimi, urcite nieco prepasujes,take co ponukaju tie kaviarne alebo predajne dvory,alebo nastriekas niekam cementovu omietku...pa,drz sa!

    OdpovědětVymazat
  5. tak jsem myslela , že jsem jediný industriální blázen... a nejsem... jsme dvě hurááá...na ten fler se podívám... jo šrotovisko , to je jako design galerie... děkuji za komenty a souznění... opatruj se pa Inka

    OdpovědětVymazat
  6. Juuuu, takže, prosím, prosím, jděte do toho, rozhodně budu vaší první zákaznicí! Moc vám fandím, ať se daří. Zuzka K.

    OdpovědětVymazat
  7. Jsem moc ráda, že jsem díky blogu "...zase ta Lucie" objevila tento blog. Moc fandím, protože vidím úžasnou kreativitu, osobitý cit pro design, budu se sem jistě ráda vracet a budu se těšit na nejen interiérové inspirace. A hodně štěstí při studiu. Brno je super. Moc zdraví Lu.

    OdpovědětVymazat
  8. Bavi me ty rozpory typu: jsem financne omezena,nemam praci... Ale dat pul vyplaty za odpadak by nebyl problem...Stejne jako mit barak bez prijmu Ale chapu,ze tucny alimenty to zatahnou.Ktera zena, co je sama by si to mohla dovolit? Snowboard?Vsechno to vybaveni...Ale zase je luxus doprat kazdemu diteti jineho otce.Holky z Cech se holt musi ucit ze severu:-).Ale jinak vkus mate dobry.Jana Varmuzova

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Inno, tímhle se nenechte vyvést z míry, Kvůli podobným paním, co si nedokážou odpustit ventilovat zjevně vlastní frustraci typem poznámek "tučné alimenty, luxus dopřát každému dítěti jiného otce" - a houby vidí do vašeho života, jsem už několikrát chtěla s psaním skončit. Hlavu vzhůru! Blogování je odvaha jít s kůží na trh. Ne každý ji má.

      Vymazat
    2. Opat dakujem Lucia!

      Vymazat
    3. teda, tak to bylo jako dostat pár facek... děti mají stejného otce, on žije svou prací, ja pro děti, žijeme téměř odděleně, vztah divný, ale co nadělám, jiné už to nebude... v penězích se netopím, snb mám 15 let starý, letos šel do šrotu, barák stále ještě nesplacený a interiér za pár peněz z Ikea nebo krámy z blešáku... jo a vipp odpadkový koš jsem si kvůli ceně nikdy nekoupila, což mi nebrání v tom abych ho mohla obdivovat, stejně tak jako jiné věci, na které nemám... a na studium jsem dostala dotaci z pracovního úřadu, kterou jsem musela vybojovat..... to jen pro vysvětlení kdyby mě zase někdo chtěl vyfackovat... A holky moje L + A moc děkuji za podporu, docela mě to vzalo.... Inka

      Vymazat
    4. Nestačím se divit, tohle je tedy silný kafe :-( Milá Inko, nenechte se rozhodit, je zbytečné se obhajovat a vysvětlovat cokoliv někomu takovému ! Paní si evidentně potřebovala nutně schladit žáhu a vylít kybl hnoje a závisti. Je nás mnohem víc, co vám fandíme a držíme palce! Držte se :-) Zuzka K.

      Vymazat
    5. Ina,pre TOTO sa trapit nemusis,a nam, a nikomu,ucty skladat nie si povinna!

      Vymazat
    6. moc děkuji za reakce, tak mě to pohladilo a už je líp... Inka

      Vymazat
    7. Ach, ta lidska zavist... Hod to, Inko, za hlavu. Ja jsem silene rada, ze pises:-) Posilam morske pohlazeni... Pa T.

      Vymazat
    8. Mě by opravdu upřímně zajímalo, co Vám to, paní Jano Varmuzova, přineslo? To, co jste napsala.... Protože to já prostě nepochopím. Že někdo napíše, že by si přál drahý koš na smetí Vás opravňuje k tomu urážet lidi? Já si třeba přeju být baletka, ikdyž mám "sto kilo" a je mi 35! Každý si může přát co chce a Vám je po tom pendrek! A věta o luxusu dopřát každému dítěti jiného otce byla vtipná jen z úst pana Krause, protože on jí nikdy nechtěl nikoho urazit!

      Vymazat
  9. Milá Inno, narazila jsem na Váš blog náhodou ... a jsem doslova v sedmém nebi. Stejné studium mám za sebou (úplně stejně jako vy, s malými dětmi za zády) a byl to báječný rok ... děkuji za sdílení Vašich prací, vlastně si to prožívám znovu. Myslím, že máte velký talent, zkušenosti, vizi ... to je ten nejlepší základ. Přeji hodně inspirace, sil a v neposlední řadě toleranci v rodině ... a ať se daří!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelo moc děkuji... takže znáte IDK, to je super... a děláte v tom oboru? někdy mám krizi a říkám si jestli bude vůbec šance opravdu začít, sehnat klientelu atd .... hezký den Inka

      Vymazat
    2. Milá Inko, v oboru nedělám :-( ... říkám si zatím ... co kdyby...mám aspoň zadní vrátka...na jednu stranu jsou to výmluvy, na druhou stranu mě maximálně zaměstnávají děti, zaměstnání ... ale rozhodně ničeho nelituju, byl to skvělý a nezapomenutelný rok, který mě hodně posunul. Už od začátku všichni lektoři říkali, že musíme začít "budovat business" co nejdříve, nejlépe v průběhu kurzu - a měli absolutní pravdu. Navíc během kurzu Vám ještě někdo poradí, pak už na to člověk sám. Neváhejte ani minutu... budu se těšit na další inspirativní příspěvky na blogu a držím palce!

      Vymazat
  10. Inno, váš (nebo tvůj? - nikdy nevím, jestli je slušnost vykat nebo si my blogovo-interiéroví nadšenci můžeme tykat) jsem objevila díky Lucii. Bohudík. Moc příjemné místo!
    Ve studiu vám moc fandím. Studovat interiérový design je můj velký sen, protože od těch českých škol jsme moc daleko, místní jazyk (němčinu) zatím dost neovládám a v angličtině se tu - na rozdíl od jiných zemí - nenabízí vůbec nic. Ale svého snu se zatím nevzdávám, jednou něco vymyslím, i kdyby to mělo být až před důchodem:) Každopádně si o vašich zkušenostech a zážitcích strašně moc ráda počtu.
    A s vipp košem to mám stejně. Oceňuju tu krásu, tu jednoduchou krásu, nevykalkulovanou, prostou. Je na mém seznamu "možná jednou". Zatím jsem nedošla do fáze ochoty tolik utratit za odpadkový koš, ale myslím, že na něj jednou stejně dojde. Protože krásná "obyčejná" a užitná věc je mi milejší než hromada dekorací. Protože mi každodenní koukání a obdivování té věci při jejím používání dělá mnohem větší radost, než oprašování těch primárně zdobících záležitostí.
    A z těch jed plivajících si nic nedělejte, nenechte se odradit - oni tím jedem tráví především sami sebe:)

    OdpovědětVymazat
  11. Milá Kláro, moc děkuji za krásný komentář... s tím vykáním tykáním, taky nevím jak to chodí, ale já jsem vždy raději pro tykání... Já dělám třiměsíční intenzivní studium... Stejná akademie otvírá každý rok v Praze roční studium a to je jen dva víkendy v měsíci, ale nevím jak daleko jsi od Prahy , možná i tohle je pro tebe neschůdné... ale určitě jdi za svým snem, ta cesta se nějaká časem ukáže...jo s tím jedem mám stejný názor... hezký den Inka

    OdpovědětVymazat
  12. Na blogy teď moc času nemám, sem za tebou ale občas nakouknu a držím ti pěsti. Mám za sebou podobnou štrapáci...dlouhou dobu s dětmi doma se zoufalou touhou dělat, co mě baví. Mezi tím práce všelijaké, aby byly peníze a dlouhá a těžká cesta za snem. Když si tím ale projdeš, získáš jistotu a klid a najednou víš, že všechno má svůj čas...Ta paní, co ti chtěla ublížit, je asi moc nešťastná a prská kolem sebe zlo a zlo se jí vrací, takže já bych se na ji vůbec nezlobila:-) U téhle profese musíš mít ráda lidi, musíš zůstat v pohodě a pozitivní, i když se setkáš s velkým protivou...to je mnohem těžší, než vymyslet, jak přesunout příčky:-) Myslím si, že jsem dost komunikativní, dost pozitivní, dost odolná, přesto musím říct, že na konci projektu bývám vyšťavená právě z lidí. Ale ono to rychle přejde.-)

    OdpovědětVymazat
  13. moc děkuji za krásný koment... zrovna mě napadlo napsat příspěvek o mé cestě k této profesi, kterou se mi snad povede opravdu zrealizovat... užívej si práce, která tě baví... přeju fajn klienty a pohodové lidi kolem, hezký den Inka

    OdpovědětVymazat
  14. Nenechte se otrávit, takový "šťoural" neznalý věci se na vašem blogu určo občas objeví, tak to berte s nadhledem, protože nás, které váš blog doslova "chytil", je evidentně víc. Tak hoooodně zdraví, radosti, energie, štěstí a invence. Těším se na vaše příspěvky. Jste fakt šikulka. Zdraví Lu - taky z Moravy :-)

    OdpovědětVymazat
  15. jéé konečně Morava, myslím, že je nás málo moravských blogujících... moc děkuji za povzbuzení... Inka

    OdpovědětVymazat