neděle 23. června 2019

Loods 5 podruhé....




a věřím, že bude ještě po x té, protože tohle místo je moje terapie, radost a inspirace, motivace a kde co ještě.

O Loods 5 jsem už psala, tenkrát jsem byla v tom na severu kousek od Amsterdamu, tenhle je o dost menší, vnikl v bývalé budově první holandské Ikea.

Takhle nějak vypadají místa kde se dá v Holandsku koupit vintage nábytek.  / první foto / Úžasné!

Ovšem Loods 5 je ještě mnohem víc / další fotky / , protože to je vintage, retro, etno a kde co úchavtného plus moderní, většinou top současné skandinávské značky.

Tak moc inspirativní a nádherné!

Fotek mraky, možná někdo usne než dojede do koce... já to prostě neumím korigovat :(
Když jsem začala po delší době zase psát, dala jsem si za úkol, že omezím fotky, ale je to spíš naopak :(

Takže stejný scénář jako minule... vejdu áááách... vezmeme vozík a jedeme koukat na všechny krásy a áááách od začátku až do konce.

A do konce nekonečno, což už jsem věděla, takže svačina a pití sebou. Projely jsme kolem restaurace a kavárny a Anni jééé já mám hlad jdeme tam?

Ne, máme něco sebou... v zájmu finančního přežití jezdíme s vlastními zdroji. Někdy si ale dopřejeme cokoliv a s chutí a bez vyčítek, kolik to stojí... Takže tyhle dvě varianty, tak nějak balancuju, když vyrazíme na delší dobu.

Našli jsme místo kde jsme si sedly na nějaké kusy nábytku a vytáhly svačinu. Říkám si snad je to v pohodě, nikdy jsem tady žádného zaměstnance nepotkala, jen u pokladen.

Ovšem po chvíli jde přímo kolem nás holanďan v Loods 5 mikině.
Bleskne mi hlavou, že určitě vypadám jak Marfuška pod jedlí nebo reklama na turistku z bývalého východního bloku, která cestuje zásadně s paštikou v kapse.

Spustí holandsky, zeptám se jestli může anglicky s hrůzou, že mi vysvětluje, že na jídlo je tady restaurace a v zájmu ochránění vystavených exponátu není vhodné jíst přímo na prodejní ploše.

Ovšem říkal, že přeje dobrou chuť a že jsme si vybraly pěkně útulné místo a ať si užijeme pauzu.

No málem mi zaskočilo.

A pak z toho přání dobré chuti, byl asi hodinový hovor. Jmenoval se Ronald nebo Arnold, tohle je moje slabost... když mi někdo podá ruku a představí se, soustředím se na jeho obličej a situaci samotnou, že většinou přeslechnu jméno :(

Dozvěděla jsem se celou historii vzniku Loods 5, spoustu informací o designérech, kteří pro ně pracují apod.

A taky info., která mi tak trošku hlodá v hlavě. Protože jsem v posledních letech měla tendence a touhy pustit se do vlastní tvorby a opět založit vlastní značku atd.

A když jsem se někomu svěřila, tak vždy otázka a kde to budeš prodávat... tak od té doby co znám Lood 5 , tvrdila jsem, no v Holandsku v Loods 5. Byla jsem za cvoka... ovšem v tomhle když mám vizi něčeho, čemu věřím, tak jdu za svým a nebojím se velkého světa :)

No zkrátka Ronald nebo Arnold, mi najednou žačal popisovat, že v Loods je úžasné, že můžu být z jakéhokoliv místa, země apod a můžu si domluvit pronájem prostor na prodej... větší značky mají x m2, ale jsou tam i pidi značky, které mají jeden regál, nebo jen vozík uprostřed koridoru, nebo jen malý dřevěný stojan. Samozřejmě, že to musí být něco, co se do Loods hodí, nenaruší jejich styl apod.

Tak jsem tentokrát odjížděla s hlavou plnou ideálů. Ovšem realita zkrotila mé vášně. Potýkám se s nedostakem energie, někdy je líp, někdy hůř a po zvážení všeho, jsem dospěla k závěru, že bych potřebovala ještě jeden paraelní život nebo aspoň o dvacet let méně, abych naškrábala energii na rozjezd něčeho vlastního.













Loods 5






















kovové úchytky, závěsné tyče apod. vše původní starý kov, původn úchytky všech možných rozměrů, asi z nějaké staré fabriky...




























v horním patře Art oddělení... a takové úchvatnosti...




















































































tvůrci tohoto zrcadla bych dala nějakou cenu za interiérový design! Jedno obyč kulaté zrcadlo, ovšem společně s širokou černou malbou na zdi povýšeno na mega krásu, plus ta lampa... tohle mne fascinuje nejvíc, tyhle nápady co nic nestojí, ale efekt dokonalý!


















v každé expozici kombinace starých a nových prvků..
















































































možnost koupit si staré dveře, řebřík, okna...


































































letos mne absolutně uchvátilo tohle! Nabídka stolních desek... nejsou úplně rovné, udělané ze starého dřeva, suky nerovnosti... nádhera! U těchto jsem si říkala, že jsou moc tmavé, ale o kousek dál byly ještě i světlejší nebo úplně světlé!
A ty rozměry neskutečné od asi 1m do snad pěti metrů!!!




tohle jsou podlahy, težké bitelné kusy... nacvakají se k sobě a je podlaha.




na těch fotkách nevyzní ta krásná struktura dřeva, ve skutečnosti opravdu překrásné!







a ve všech délkách!









milovníci vintage nábytku a prvků by se tady zbláznili štěstním...


















staré almary, skříně , kredence, truhly apod.
























mami tak který bereme? 



tyhle mega taburety mně taaak lakaly...




a ty stoličky takyyy!!!








































a za kasou balíme dárečky, protože papír nádherný, tedy několik vzorů, stejně tak provázků apod.














tak nakoupeno, jedna tabule - free wifi , ta mne uchvátila mám ji v kuchyni :) koš, starý rám na fotku, květináč a pár úžasných drobností... 


Na fotkách jen malinko z toho, co v Lood 5 skutečně je. 

Vždycky si tam říkám,  to se to těm holandským designérům pracuje! 





hezký večer,

i.















6 komentářů:

  1. 5x !!!! jsem to prohlédla a jsem ráda, že to u nás není, protože bych utratila spoustu peněz a kdybych jako neutrácela, tak bych tam prožila spoustu času !! Krááása !! Děkuji za report ! Šá

    OdpovědětVymazat
  2. Jedním slovem BOŽÍÍÍÍÍÍÍÍ
    Velkéo díky za super foto reportáž a jak komentuje předchozí, tak i já si projela fota několikrát a stejně jich není dost:-). Moc děkuji za to, že jste nám umožnila se s tímto neskutečným královstvím úžasných věcí seznámit. Snad se mi splní přání a toto místo někdy navštívím. Srdečně zdraví a děkuji Lu z Moravy
    P.S. Ta cedule je super, nedala byste foto z Vaší kuchyně?

    OdpovědětVymazat
  3. No jo....tam by se nakupovalo.....ty staré dveře a desky na stoly....prostě paráda!! Vybrala bych si, utratila a škoda, že něco takového není i u nás. Díky za parádní fotky. Pavla

    OdpovědětVymazat
  4. Ty jo! Tolik krásy pohromadě.. BYCH ZCVOKLA😄

    OdpovědětVymazat
  5. Marcela - Nordic Passion26. června 2019 v 11:03

    No úžasný. Mám nápad, co Loods dovézt k nám do ČR?:-D To by bylo:-). M.

    OdpovědětVymazat
  6. No je fakt moc dobře,že Loods není u nás,líbí se mi toiž úplně všechno.Fotky jsem si projela aspoň třikrát,díky za ně,v žádném případě neomezujte množství vašich úžasných fotek,naopak víc a víc.Děkujeme za nádhernou reportáž,super vyprávění.Já bych taky byla zvědavá na fotky vaší kuchyně,sem tam mrknu na starší příspěvky,ale jste tak kreativní,že určitě pořád něco vylepšujete,měníte.Mějte hezké dny.Marťa.

    OdpovědětVymazat