neděle 21. února 2016

O čem je....

 
 
 
moje práce?
 
Zatím jen o studiu nekonečných informací o IKEA way,  trendech, stylech, inspiracích,  metodách, švédském odkazu, švédském designu,  postupech plánování, realizací, dekorování... o seznamování se s fungováním mého týmu apod...
 
 
 
Docela mi chybí reálná práce, tvorba... kavárna se ruší, tedy realizace nové zatím ne, takže nic....
 
Máme si připravit presentaci v angličtině, huráááá aspoň na něčem se vyřádím...
 
vybrala jsem si téma
 
 " Craft and new natural materials "
 
 
Souvisí s mou milovanou švédskou designérkou Ingegerd Raman.. podílela se na nové  kolekci VIKTIGT, která se v IKEA objeví v květnu 2016. Tahle dáma je ikona švédského designu, ona je světový pojem ...
 
Vždy pro mě byla ztělesněním přírodního minimalismu, monochromatické krásy, oslavou jenoduchých liniií a tvarů v keramice, kterou já mám ráda právě jen v té jednoduché, jednobarevné podobě... stejně tak, jako skleněné nádoby... jednoduché, bezbarvé, nezdobené... krása daná jen svým tvarem... o Raman stojí za to napsat někdy více, určitě se k ní ještě dostanu...
 
 
 
 
 
Raman v jenom z mých švédských časáků Skona hem , návštěva v jejím domě...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Coffee máme v práci úžasné, jídlo také... dopol společná snídaně s týmem... plánuju opět zdravou stravu... takže opět jáhly, pohanka, zelenina, konec se sladkým, ale kávy se tentokrát nevzdám a aspoň tu si osladím... takže si budu nosit krabičky se svým jídlem.
 
Mě ta zdravá strava moc baví, plánuju nosit si na snídani jáhlové placky nebo koule... na oběd zeleninu, těstoviny pohankové nebo z tmavé rýže, rýži natural vařenou se semínky apod.
 
Máme mikrovlnku v naši restauraci pro zaměstnance, ale mám s ní problém. Uvěřila jsem tomu, že mikrovlnka zničí vše dobré co se v jídle nachází, že je to pak marná snaha se s něčím zdravým piplat... ohřeješ v mikrovlnce a zbyde jen hmota bez výživové hodnoty, bez enzymů a vitamínů... no jo, vědět tak, jak to opravdu je...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Závidím švédským designérkám tyhle kalhoty... my jsme nafasovali ty co má kolega té slečny na obrázku :( .... potom jednu příšerku sukni... jinak můžeme džíny, já mám džínovou sukni...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 hezký večer,
 
i.

 


 
 
 
 
 

 

 
 

 
 
 
 


16 komentářů:

  1. Já tomu taky uvěřila :-). A už to nebudu zkoumat ani měnit. Těstovinový salát je dobrý i studený. A je pěkná knížka od F. Zatloukalové "Snídaně u Florentýny". Je tam spousta tipů na "krabičky" do práce. Jste super, jak všechno zvládáte! Hana M.

    OdpovědětVymazat
  2. Inka, všetko prírodné, monochromatické, krásne vo svojej surovej kráse !( bez sádrokartónu ), to je aj moje heslo ! A zvnútra, bývanie zo života, vnútorného, práve pre neho:-)
    Inka, u nás už všetci krabičkujú, je to najmä na mne, keďže od januára mám doma ,,debničkovú,, donášku do domu, jeme hlavne ,,debničkové produkty, teraz aktuálne červenú repu, pór, hokaidó, mrkvu, batáty, petržlenovú vňať, jablká, hrušky, vlašáky, červenú cibuľu...len ja stále tá celozrnná ryža so semiačkami :-) alebo aj pôst...
    Zapekáme,nastrúhané v plackách,naslano s mozzarellou,vajíčkami, bylinami,semenami, ako koláč s vajíčkami, medom, semiačkami, orechami,bez múky s mletými orechmi, alebo s pohánkovou múkou.
    Hokaidó, mrkva,repa boli hlavne ako polievky, ale tiež zapekané s dobrým olejom, semiačkami event.syrom.
    Zapečené je to ako čipsy, dá sa to jesť za studena a k to mu veľa čerstvej zeleniny.
    Naša Stupavská kapusta( zelí ), ryby z miestneho rybárstva,a dobrý med, naviac som sa nezmohla z nášho ,,kláštora,,:-))).
    Tá práce je pre teba, švédsku dušičku !
    papa


    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, ta donáška do domu je super, tady u nás nic takového není... ještě jednou moc díky, za ten tip z podzimu... neloupaná rýže se semínkama, je to můj snad nejoblíbenější oběd :)

      Vymazat
    2. Inka ešte, ak si chceš zohriať ryžu z chladničky, použi teflónku, je potom senza chrumkavá, ani ja nemám mikrovlnku a ani ju nechcem :-)

      Vymazat
  3. Nahodou, i ty pansky kalhoty jsou pekny ! S tou zdravou vyzivou obdivuju. Ja to vzdycky dam chvili a pak jednou zhresim a uz se vezu:) Moc se tesim na tvoje napady, vytvory a vubec dalsi pikošky z prace. Je to moc zajimavy. Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peti, já mám stejný problém! Na podzim jsem dokázala úplně změnit stravu a pak s Vánocema šlo všechno do háje... takhle to mám asi celý život velká snaha, dokážu to, a pak zase zpátky k čokoládě a tak pořád dokola... nejdéle jsem jednou vydržela rok...

      Vymazat
  4. Inko, já najela na zdravou stravu, před cca půl rokem, jsem nyní dokonce i vegan, protože mi nedělalo dobře vše mléčné, pokud to pojmenovávám správně, co jsem :) a základem také bylo jíst jídlo v pokojové teplotě, tudíž neohřívat, a už vůbec ne mikrovlnkou, napřed jsem k tomu byla skeptická, ale je pravda, že po mém jídle mi nikdy nebývá zle ani těžko, což se dřív rozhodně nedalo říct..... je to jen o zvyku. Práce vypadá "krásně", ať se daří. Tereza

    OdpovědětVymazat
  5. Tak at se prezentace vydari a nejaky nahled z ni tu bude?:-) Diky predem;-). M.

    OdpovědětVymazat
  6. Dobrý den Inko, máte sympatický blog a velmi vás obdivuji kolik toho vydržíte, sama s dvěma dětmi to není legrace, takže vám přeji hodně sil. Je super že jste našla práci která vás baví, i když dojíždění a organizace okolo musí být někdy vyčerpávající, tak to aspoň stojí za to :-) Dnes jsem prolétla váš blog a zajímalo by mě, tedy jestli to není příliš osobní, jste opravdu tak trochu švédka ? Máte krásné jméno a švédskou tetu a vypadáte velmi seversky, takže je to náhoda nebo geny ?? Mějte se krásně, Sylvie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sylvi, nejsem Švédka, vůbec ne i když moje teta tvrdí, že ano :) babička byla Němka, v česku moc rodiny nemám, hlavně v Německu... a z té strany strýc si vzal Švédku... a ta švédská familie je mi od dětství strašně blízká, jako Švédsko a Skandinávie atd....

      Vymazat
    2. Díky moc za vysvětlení a přeji celé rodině jen to dobré :-)
      Sylvie

      Vymazat
    3. Ahoj Inka,
      na tej otázke, či si Švédka, som sa zasmiala :-) Ty naozaj tak vyzeráš. To, že je v Čechách takých ľudí viac, ma vôbec neprekvapuje. Po tej 30-ročnej vojne určite zostali nejaké stopy dodnes :-) O mne hovoria, že mám zase balkánske črty. Predpokladám, že v tom má "prsty" nejaký Turek z obdobia 150-ročnej tureckej nadvlády nad Slovenskom :-)

      Vymazat
  7. Zdravím Vás. Nikdy bych nevěřila tomu, že můj první komentář taky se bude týkat mikrovlnky :) Ale dost mě to pobavilo, protože s tím mám stejný problém. Kdysi jsem skuhrala, že v práci nemáme ani mikrovlnku, protože si taky nosím jídlo z domova. Dočkala jsem se jí až po letech. Jenže ještě dřív jsem se začala dost zajímat o to co jím a mikrovlnku jsem si taky znelíbila. Takže si připravuju jídlo, které se dá jíst i studené :) Mmch. manžel jel jednou tramvají a tam se bavily dvě studentky medicíny o tom, že ve škole dělaly jakýsi pokus. Měřily nějaké hodnoty (jaké si nepamatoval) u člověka, který jedl jídlo ohřáté klasicky a u člověka, který si ho ohřál v mikrovlnce. Ten klasik měl po jídle ty hodnoty v normálu a tomu s mikrovlnkou strašně vylítly nahoru. I když nevím o co přesně jde, dost mě to překvapilo. Jsou tomu minimálně už dva roky. Od té doby jsem mikrovlnku použila opravdu jen párkrát. Monika.

    OdpovědětVymazat