neděle 15. února 2015

pokoj puberťáka

        Gabriel má pořád stejný pokoj od svých čtyř let dodnes, jen hračky vystřídal počítač, malé poházené oblečení vystřídalo velké poházené oblečení a špinavé ponožky kopnuté pod postel jsou o deset čísel větší...

Ten dětský pokoj potřebuje změnu... loni jsem si říkala, že s tím musím něco udělat a nic.. letos bude mít 14.... měla bych s tím konečně pohnout, udělat mu už pokoj pro skorochlapa.

Jen to se pojí se stropem, který řeším v celém horním patře, stejně tak, jako bezkonkurenčně nejhorší tvar oken, který existuje. Snad vždycky, když ten nesmysl otvírám, říkám si který..... vymyslel, že právě tyhle okna budou v tomhle domě... jak už jsem psala, dům jsme koupili hotový a s žádnou hrůzou, která tady byla už nešlo hnout...

Stropy jsou šikmé plus dřevěný obklad... Barva dřeva zažloutla... a tak už hodně dlouho řeším jestli natřít na bílo nebo jen vybělit, jen to by asi bylo spojené s broušením a ten jemný prach by tady lítal dalších deset let...

 Taky mě napadla varianta, že to štrajchnu sama, tak nějak jednou vrstvou a tenkou, aby to nezakrylo strukturu dřeva a suky, ale udělalo vybělený efekt... té plochy je strašně moc, 3 velké pokoje a chodba, asi bych si hodně mákla...
Jen sehnat vhodnou barvu, netoxickou a hlavně bez zápachu...


    

  
Chtěla bych vše udělat levně a jednoduše... Až vybělím strop, čeká mě broušení komod a vybělení, to zvládnu sama, dělám to ráda... Všechno co je všelijak barevné by šlo pryč... barvy jen černá, bílá, zemitá... k tomu možná trošku nějaké jedné výrazné barvy, Gabo určitě prosadí modrou... moc bych mu tam barvy nedávala, protože barevný design zcela jistě opět doladí  poházené
oblečení... 

malá židlička a stolek je od Anni, návštěvy u velkého bráchy jsou neodolatelné.....



                                 


























Annika velmi častý návtěvník

Zázrak udělají zvětšěniny fotek na zdi.... kdeco jako fotky, vzkazy, poznámky nalepené na šikmém stropě pomocí washi pásky, retro odpadkový koš, zajímavá lampa, nějaký neobvyklý doplňek a je hotovo...

Člověk má tolik plánů... jen potom letí den za dnem a plány jdou opět stranou...

hezký den,

i.






12 komentářů:

  1. Je to moc osobitý pokoj..ty stropy by se mi taky víc líbily bělejší..úplně to vidím..ALE Gabi to tam má určitě rád i tak..Vy byste se sedřela a něco by to stálo..ono to ještě počká a Vy to teĎ ještě všechno nastudujete!

    OdpovědětVymazat
  2. Riesim v podkrovi ten isty problem,len ide o OSB dosky,lebo kvoli synovym problemom,mame okrem obnazenej nosnej tehlovej steny ,steny aj z OSB dosak,nie sadrokartonu,ktory sa da prerazit.Stavbari nam neucelili parozabranu pod doskami,tak sa nam navrhlo,aby sme sikme OSB dosky navoskovali,vybrali sme si OSMO produkty.Ja teraz riesim ci transparentny,biely,alebo sivy vosk a kde,na ktoru stenu.Drevene dlazky treba opravit a paci sa mi,ked niektore dosky maju trocha iny ton,alebo zosuchanie.Mame aj takzvane hvezdarne,lezoviska pod stitom,a tiez z financnych dovodov snivam,ze na nejakom srotovisku objavim nejake stare kovove schody,lebo mlynarske sa mi nepacia,take naozaj schody budu drahe a ja tuzim po industrialnych prvkoch ako kovove listy,nosniky,skrinky. . Musim sa naucit fotit a to ako sa da poslat foto a kde,ak nemam blog. . . tiez tuzim trochu po pochvaleni !Vcera som si urobila zvlast radost,v obyvacke mam novu velku brondzovu lampu Hektar z IKEA, k tehle, k drevu,k OSB dlazke,dokonca tu mam pink kovovu skrinku z IKEA a myslim,ze som jedina v republike! Zdravim,premyslajte,inspirujte!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. fotit, posilat fotky a kde co je jednoduche.... Mate spostu uzasnych napadu, psani Vam jde, zalozte si blog... Mohla by jste inspirovat neobvyklym designem i jako uzasna matka... Drzim palce!

      Vymazat
    2. Dakujem,cervenala som sa v mojom veku az za usami!Formulujem,premyslam a tvorim rada ,aj umelecky v domacom prostredi,aj pri zostupovani a sprevadzani tazkosti mojich doma.Je to narocne a ten umelecky ulet je protivahou a konickom.Samotne pisanie je ale pre mna utrpenim. a smolim ho dlho,dokanca niektore cudliky na pocitaci este neviem pouzivat,mam ho len rok a deti ma odmietaju skolit!!!

      Vymazat
    3. Verim , ze ve Vas je ohromny potencial... Kdyz to ctu osb desky, prumyslove prvky, dvere od nakladaku, bronzovy hektar atd... Ja miluju atypicke prostory a myslim, ze malokdo je umi vytvorit... Vase fotky by byly ohromna inspirace... Deti zapojte at nauci co se da, kde ja bych dneska byla bez Gabriela, vsechno me naucil on... Jestli deti nepomuzou bezte do kurzu, jsou i dvoudenni... Jo, a mate pravdu tvoreni funguje jako uvolneni a psychoterapie unik od vsech problemu, me to drzi nad vodou... Myslim ze mate tvurci nadani a ohromne srdce, budu vam fandit a verit, ze si jednou otevru vas blog!

      Vymazat
    4. Že se do toho pletu, ale Aleno, vy jste ideální adept na vlastní blog! Rozhodně ho založte, bude vám hrozně pomáhat. O tom jsem přesvědčená. Dejte mi pak vědět, píchnu si vás na svůj, uvidíte, o čtenářky nebude nouze. Jste skvělá! Už teď se těším.

      Vymazat
    5. DAKUJEM! DAKUJEM !DAKUJEM!......,OCH,.AJ TERAZ MI POCITAC PISE VELKYMI A NEVIEM TO SPRAVIT,ALE POSLUCHNEM VAS A BUDEM SA UCIT. . . NIE SU TO DVERE OD NAKLADAKU,ALE BOCNICE A MANZELA SOM UPROSILA MINULY ROK ABY ICH DOVLIEKOL A DAL MI ICH K VIANOCIAM! ZDRAVIM. .

      Vymazat
    6. Přesně tak!!!!!! Lucie moc moc díky za reakci... za podporu Aleny, protože já už se teď těším na každý její příspěvek.... Ona je takový schovaný poklad... moc díky, obě jste úžasné baby!!!

      Vymazat
    7. . . . A TO NEVIETE INNA,ZE SOM SI VAS BLOG CEZ VIKEND NIEKOLKO KRAT PRECITALA,AKO POHLADENIE A ABY SOM SA NABAZILA TEJ JEDNODUCHOSTI U VAS DOMA,NAD POHOVKOU MAM TIEZ VELKE CIERNOBILE FOTO,. . . ALE DOUBLEDECK V LONDYNE,. .AKOBY ERB NASEJ RODINY. . DAKUJEM ZA TYPY NA POTRAVINY Z DM,AJ JA SOM SI JU PRE NIEKTORE POTRAVINY OBJAVILA,AKO JEDINU PREDAJNU SIROKO DALEKO,KDE ICH MAJU,. . BABOVKU SKUSIM. . TIEZ MAME VYHLAD NA KOPCE, BYVAME NA UPATI KARPAT,A VRATILI SME SA PRAVE Z KOPCEKOV, Z ,VENCENIA PSA,KTORY TU TERAZ STALE STEKA, KED PISEM. . . A VNUKOL MI NAPAD NA NAZOV MOJHO BUDUCEHO BLOGU :-). . .ZE HAUV-KNAUV. . AKO ZAVAZOK ODLAHCENIA . . MAME AJ KOCURA,VSETKO NALEZENCI., . . A MALI SME AJ ZAJKA NUFKA,AKO MA LUCIA A TIEZ CHODIL DO KLIETKY LEN NA WC A NA JEDLO A SPAT A KOMUNIKOVAL A TIEZ MU STACILO VYNADAT,ABY NEROBIL NEPLECHU S DROTIKMI. . . A NAJMA NEMOZEM OBIST FOTO VASICH DETI,SU TAKE ZLATE !!! A SPRAVNA DVOJKA ! TAK TROCHU AKO ANNIKA A PIPINIAK DLHA PANCUCHA !

      Vymazat
  3. Řešíme úplně stejný problém - ovšem Stela má miniaturní pokoj. Designérka, když to viděla, tak říkala, že prostě nejde nakoupit nábytek v IKEA a pak ho jenom někam postavit. Takže teď všechno likvidujeme a předěláváme na míru podle jejího návrhu, který je báječný. Sama jsem na to zvědavá.

    OdpovědětVymazat
  4. Ja taky! Tesim se na nejakou fotodokumentaci na blogu az to bude mit Stela hotove...

    OdpovědětVymazat
  5. Určo pořešte nátěr toho dřevěného obložení na bílo, sice to bude náročné, ale výsledek bude bezesporu úžasný. Bílá barva prostor projasní, zvětší, zmodernizuje. Držím pěsti a už teď se těším na výsledek, pokud se do toho pustíte. Zdraví Lu z Moravy.

    OdpovědětVymazat